Земеделските производители ще плащат 4 пъти повече за осигуровки от догодина
3 posters
Страница 1 от 1
06.дек.2009
В приетият на второ четене Закон за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2010 г. се предвижда минималният осигурителен праг за земеделските производители от 65 лв да се увеличи на 240 лв. Ако досега един регистриран земеделски производител е плащал 237.6 лв на година като осигуровки от догодина ще трябва да внася по 849.6 лв. Увеличението е близо четворно и то ще засегне предимно хора със средни и ниски доходи. За пореден път се оказва, че не е изгодно да си производител в България, особено на земеделска продукция. Ако направим справка с Пчеларския бизнес симулатор ще видим, че новите осигуровки няма да са по силите на средните и дребните производители на пчелен мед. Най-вероятно те ще ограничат дейността си и няма да се регистрират като земеделски производители
06.дек.2009
В приетият на второ четене Закон за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2010 г. се предвижда минималният осигурителен праг за земеделските производители от 65 лв да се увеличи на 240 лв. Ако досега един регистриран земеделски производител е плащал 237.6 лв на година като осигуровки от догодина ще трябва да внася по 849.6 лв. Увеличението е близо четворно и то ще засегне предимно хора със средни и ниски доходи. За пореден път се оказва, че не е изгодно да си производител в България, особено на земеделска продукция. Ако направим справка с Пчеларския бизнес симулатор ще видим, че новите осигуровки няма да са по силите на средните и дребните производители на пчелен мед. Най-вероятно те ще ограничат дейността си и няма да се регистрират като земеделски производители
Re: Земеделските производители ще плащат 4 пъти повече за осигуровки от догодина
Вече се чудя дали да се регистрирам или да продавам всичко и пак да кръстосвам по пътищата на европа.
virtual_spirit- Брой мнения : 6
Това е една от поредните глупости на нашите държавници.Тях изглежда не ги е грижа за Българското пчеларство и земеделие като цяло, а просто всеки гледа как да си напълни гушката на гърбът на другия.Аз лично сам потресен и не вярвам в законодателството ни.
Re: Земеделските производители ще плащат 4 пъти повече за осигуровки от догодина
Общо взето да, пътищата са два или навън или тук и отново в сивия сектор.
virtual_spirit- Брой мнения : 6
Няма два пътя. Пътя е един и той в никакъв случай да не се регистрираш. Някой да ми изброи плюсовете на регистрираните. Аз бях от регистрираните , вече не съм. Разликата е , че сега не плащам нищо на никой и това което ми е в повече като производство го продавам за около два месеца, като се има в предвид , че произвеждам между 100 и 300 кг в зависимост от годината. Тази година повече ако е рекъл Господ.
Nike123- Брой мнения : 12
Местожителство : София
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите